Els Ports (1): Coll de la Creu-Lo Blau-Riuet de les Valls-Punta Blanca


De camí cap al sud, ens acostem fins al Delta de l'Ebre. Gran lloc per anar a dinar i estirar les cames a la platja :)  La sorpresa del matí va ser trobar-se les restes d'una tortuga... :_(

Venint de Prat del Comte, ja veient les Roques Benet



  Coll de la Creu-Lo Blau-Riuet de les Valls-Punta Blanca és la primera excursió dels dies de vacances als Ports. Repetim i ens allotgem al bonic poble d'Arnes, a Lo Port, on podem anar amb gos ( a part de les excel·lents vistes als Ports)

 De bon matí agafem el cotxe i ens acostem al Coll de la Creu. Anem amb el mapa de Piolet. Del darrer cop que vam estar aquí, se'ns acut complementar l'excursió allargant-la, en comptes d'anar directament al Riuet de les Valls, enfilem per un corriol (fites i marques vermelles un xic antigues) i pugem a la mola de Lo Blau. Des d'allà, seguim el corriol seguint la carena i hi ha dos opcions per acabar baixant al Riuet de les Valls. Baixem pel primer, pel canal de sota la Roca Grossa, tot i que més tard creiem que és de més bon baixar el segon. Tot i haver d'anar poc a poc, la baixada per la canal és de bon fer per a no grimpadors com nosaltres i només en un petit moment (gens aeri) cal fer servir les mans. Un cop al Riuet de les Valls, seguim vall amunt cap al coll de Miralles pel Tormo de la Força. La nostra intenció era arribar dalt de la Miranda, pujar i baixar-ne per dos llocs diferents fent la volta a aquest altiplà. Però... tot seguint el corriol/pista secundària marcat per fites, ens passem el trencant que ha quedat amagat i seguim tirant amunt. Ens trobem que fa estona que pugem direcció la Punta de Sallent. Acabem de pujar, veiem l'enorme Lo Pi Camat i acabem de pujar al Punta Blanca (1157 metres).
Un cop allà ens plantegem, i sembla factible, acabar de pujar a la Miranda. Sense pujar ni baixar gaire es pot resseguir la Serralla fins al Saltador de Franquet. Però ja és tard, entre pujar i baixar de Lo Blau, haver-nos desviat, badar, no conèixer el camí de tornada des de La Miranda ni el seu estat i... encara tenim tres hores de tornada. Dinem, gaudim del paisatge, i tornem per allà mateix.

 Segurament, el propers cops dividirem l'excursió en dos, o bé la matinal de pujar a Lo Blau i baixar pel Riuet de les Valls, o bé anar pel Riuet de les Valls fins a la Miranda. Tots dos molt bonics de fer, però combinats s'allarguen una mica massa per a nosaltres. Cadascú s'adapta al seu ritme :)









Comentaris