Serra de Cardó (1)

 Cap de setmana a la Serra de Cardó, entre la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre. Aprofitant la baixada, ens aturem a visitar el monestir d'Escaladei. Hem de fer la visita per separat perquè no podem entrar amb el gos (el mateix ens passarà a Miravet). Ja se sap, els gossos roseguen les columnes i tiren a terra els murs de pedra de dos metres de gruix... En fi.
Escaladei
Escaladei
Escaladei
Escaladei
 Ja arribant, ens aturem al poblat ibèric de Castellot de Roca Roja. Un cas curiós: el jaciment està molt ben preparat per a la visita. Els murs ben arreglats, molts i diversos plafons... Però, paradoxalment, arribar-hi és una petita odissea, ja que no està ben senyalitzat. No està senyalitzat, de fet. Ni pertany a la Ruta dels Ibers.  No sé pas què ha passat, però no és gaire normal, no. Sort que tenia el catàleg.




 I per acabar de completar el dia, visitem un altre lloc espectacular: el castell templer de Miravet. Tant el Castellot de Roca Roja com Miravet van ser bastits amb la mateixa intenció: controlar la gran via de comunicació que era el riu Ebre. Només que entre un i l'altre hi ha 1.500 anys de diferència.
Miravet és de visita obligada si us interessa mínimament la història.





Comentaris