50 anys de Museu Monogràfic d'Ullastret


"50 anys de Museu Monogràfic d'Ullastret
Commemoració

El 9 de juliol la seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya celebra el 50è aniversari de la seva inauguració. L’any 1961, la Diputació de Girona crea el Museu Monogràfic d’Ullastret, gairebé quinze anys després de l’inici de les excavacions a la muntanya del Puig de Sant Andreu. A finals del 1991 va ser traspassat a la Generalitat de Catalunya, remodelant i ampliant-ne les instal·lacions al 1996.

Ara, cinquanta anys després de la seva creació és moment per fer balanç de la seva activitat al llarg d’aquest període, en el que, com a museu monogràfic que és, s’ha consolidat com a centre de recerca i de divulgació del món ibèric a Catalunya. També és un bon moment per reflexionar sobre el que volem que esdevingui.

Per celebrar-ho, hem organitzat diverses activitats que tindran lloc el darrer semestre d’enguany. En destaquem una exposició fotogràfica sobre la història del Museu, la seva realitat actual, els projectes en els quals es troba implicat i els projectes de futur, així com una publicació que clourà els actes de la celebració.  

Dissabte 9 de juliol a les 18.30 h: Inauguració de l’exposició fotogràfica commemorativa del 50è aniversari de la inauguració del Museu d’Ullastret."



Comentaris