El Gra de Fajol i Batalles medievals

El Gra de Fajol Petit i el Gra de Fajol

Dalt del Gra de Fajol

El Gra de Fajol Petit des del cim del gros

Quin vent!

Baixant, el refugi entre els núvols

Ahir dissabte vam fer una matinal curta, mirant d'esquivar les pluges anunciades. Anem i tornem del refugi d'Ulldeter al Gra de Fajol. Una excursió curta però amb molt bones vistes... les que no estaven tapades pels núvols.

A la tarda, arrodonim el dia anant a Besalú, un poble que ha conservat l'estructura medieval (i el seu famós pont), per assistir a una conferència la mar d'interessant: "Com s'explica una batalla (del "Llibre dels fets" de Jaume I a la "Crònica" de Bernat Desclot passant per Leo Tolstoi)" . El ponent és el professor de l'UdG Xavier Renedo, gran medievalista. Una xerrada molt interessant i amena, que tot i durar dues hores, es va fer curta pel públic assistent. Jo, personalment, d'aquesta xerrada en vaig treure, a més de la bona estona, tres o quatre conceptes per fer bons guions!

Pintures murals de la conquesta de Mallorca

Ayer sábado hicimos una matinal corta, tratando de esquivar las lluvias anunciadas. Vamos y volvemos del refugio de Ulldeter a el Gra de Fajol. Una excursión corta pero con muy buenas vistas ... las que no estaban tapadas por las nubes.
Por la tarde, redondeamos el día yendo a Besalú, un pueblo que ha conservado la estructura medieval (y su famoso puente), para asistir a una conferencia la mar de interesante: "Com s'explica una batalla (del "Llibre dels fets" de Jaume I a la "Crònica" de Bernat Desclot passant per Leo Tolstoi)". El ponente es el professor del UdG Xavier Renedo, gran medievalista. Una charla muy interesante y amena, que a pesar de durar dos horas, se hizo corta para el público asistente. ¡Yo, personalmente, de esta charla saqué, además del buen rato, tres o cuatro conceptos para hacer buenos guiones!

Yesterday, Saturday, we did a short morning outing, trying to avoid the announced rains. We go from the shelter of Ulldeter to the Gra de Fajol. A short excursion short but with very good sights... those that were not covered by the clouds.
In the afternoon, we complete the journey by goint to Besalú, a village that has preserved its mediaeval structure (and its famous bridge), to attend to the lecture "Com s'explica una batalla (del "Llibre dels fets" de Jaume I a la "Crònica" de Bernat Desclot passant per Leo Tolstoi)". The speaker is the university teacher Xavier Renedo, a great medievalist. A very interesting and pleasant talk, that in spite of lasting two hours, it was short for the public. I, personally, a part of having a very good time, I kept several concepts quite useful for my scripts!

Comentaris