La Vall de Riu

Des de dalt, l'ermita de Sant Feliu de Riu

Absis de l'ermita de la Mare de Déu de les Agulles

Des de davant, l'ermita de Sant Feliu de Riu

L'absis de l'ermita de Sant Feliu de Riu

Avui és Sant Martirià, patró de Banyoles. I com que la dona ha tingut festa, i jo soc un autònom que tant puc treballar un diumenge com fer festa un dilluns, hem aprofitat per fer una excursió. A la zona de Sadernes, hem passat per sota els cingles de Guitarriu pel coll d'Espinabell fins al coll de Riu. Allà, la idea era pujar per un corriol ben empinat fins al Bassegoda, però, malauradament, el corriol desapareixia als pocs centenars de metres. O potser nosaltres no l'hem trobat? Ens ho hem mirat una bona estona... els alzinars són perdedors...
Baixem cap al cotxe, però no sense passar per dues boniques ermites romàniques, la de la Mare de Déu de les Agulles i ja gairebé a baix, l'ermita de Sant Feliu de Riu.

Hoy es Sant Martirià, patrón de Banyoles. Y como que la mujer ha tenido fiesta, y yo soy un autónomo que tanto puedo trabajar un domingo como hacer fiesta un lunes, hemos aprovechado para hacer una excursión. A la zona de Sadernes, hemos pasado por debajo los cingles de Guitarriu por el cuello de Espinabell hasta el cuello de Riu. Allí, la idea era subir por un sendero bien empinado hasta el Bassegoda, pero, desgraciadamente, el sendero desaparecía a los pocos centenares de metros. O quizás nosotros no lo hemos encontrado? Nos lo hemos mirado un buen rato... los alzinares son perdedores... Bajamos hacia el coche, pero no sin pasar por dos bonitas ermitas románicas, la de la Mare de Déu de les Agulles y ya casi a bajo, la ermita de Sant Feliu de Riu.

Today it is Sant Martirià, patron saint of Banyoles. And since my wife has had holiday, and I am an autonomous that I can either work one Sunday as take the Monday off, we have done an excursion. In the Sadernes area, we go below the Guitarriu cliffs through the Espinabell col up to the Riu col. There, the idea was to rise for a footpath up to the Bassegoda, but, unfortunately, the footpath disappeared after a few meters. Or perhaps we just couldn't find it? We it have searched it for a while... it's easy to get lost in an holm-oak wood... We go down towards the car, but not without going through two nice Romanesque chapels, the one from Mare de Déu de les Agulles and already almost down, the chapel of Sant Feliu de Riu.

Comentaris